10 λόγοι για να δούμε και φέτος Πρέμιερ Λιγκ!


Σέντρα στην Πρέμιερ Λιγκ γίνεται το απόγευμα του Σαββάτου (18/8), το πιο εμπορικό και πιθανότατα καλύτερα πρωτάθλημα του κόσμου, το οποίο αναμένεται να καθηλώσει εκατομμύρια οπαδούς σε όλο τον κόσμο. Οι 10 λόγοι για τους οποίους θα έπρεπε κανείς να παρακολουθήσει τις φετινές μονομαχίες στην Αγγλία είναι η εξής:

1. Πρόκειται για το ανταγωνιστικότερο πρωτάθλημα του κόσμου. Οι εκπλήξεις δε λείπουν σχεδόν από καμία αγωνιστική και αυτό αναμένεται να γίνει και φέτος, αφού ακόμα και οι θεωρητικά μικροί έχουν πολύ ανταγωνιστικές ομάδες.
2. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος το πρωτάθλημα δεν το διεκδικεί μόνο μία ομάδα. Ρεαλιστικές πιθανότητες να στεφθούν πρωταθλήτριες έχουν οι Μάντσεστερ Σίτι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Τσέλσι, με τις δύο πρώτες να είναι και μισητοί εχθροί.
3. Όσο μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον για την πρωταθλητή άλλο τόσο ήταν πέρυσι το ενδιαφέρον για τις ομάδες που θα βγουν στην Ευρώπη. Δεν είναι μόνο η τέταρτη θέση, η οποία οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά κι εκείνες που οδηγούν στο Γιουρόπα Λιγκ για τις οποίες αναμένεται να δοθεί και φέτος πολύ μεγάλη μάχη.
4. Θα μπορέσει να δώσει τις δικές του απαντήσεις ο Αντρέ Βίλας Μπόας, ο οποίος απολύθηκε πέρυσι από την Τσέλσι; Ο Πορτογάλος πήρε μία δεύτερη ευκαιρία και θα προσπαθήσει μέσω της Τότεναμ να αποδείξει πως άδικα του έγινε τόσο σκληρή κριτική την περσινή σεζόν, την ώρα που αρκετοί τον περιμένουν στην γωνία.
5. Μόνο ως απογοητευτική θα χαρακτήριζε κανείς την περσινή σεζόν της Λίβερπουλ στο πρωτάθλημα. Ωστόσο, οι "κόκκινοι" κάνουν φέτος μία νέα αρχή. Ο Μπρένταν Ρότζερς έχει ένα πολύ φιλόδοξο πλάνο και σε περίπτωση που όλα πάνε καλά μπορεί η Λίβερπουλ να μας χαρίσει ωραίες ποδοσφαιρικές παραστάσεις, όπως έκανε πέρυσι η Σουόνσι, πρώην ομάδα του Ρότζερς.

 6. Δύσκολα κάποιος δεν υποστηρίζει μία ομάδα από την Αγγλία. Δεν είναι μόνο οι μεγάλες (ή αν θέλετε οι πιο γνωστές) ομάδες που έχουν οπαδούς στην Ελλάδα, αφού στη χώρα μας υπάρχουν ποδοσφαιρόφιλοι που έχουν αδυναμία και σε ομάδες όπως οι Γουέστ Χαμ, Σοουθάμπτον, Νόριτς και ΚΠΡ.
7. Κάθε χρόνο τ' αστέρια που επιλέγουν να παίξουν στην Πρέμιερ Λιγκ δεν είναι λίγα. Παίκτες όπως οι Λουίς Σουάρες, Γουέιν Ρούνεϊ, Σέρχιο Αγκουέρο και Νταβίντ Σίλβα υπόσχονται και φέτος να μας εντυπωσιάσουν, ενώ σε αυτούς έχουν προστεθεί οι Έντεν Αζάρ και Σίνζι Καγκάουα. Επιπλέον, η μετακίνηση του Ρόμπιν φαν Πέρσι δίνει τη δυνατότητα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να διαθέτει πλέον στο δυναμικό της το καλύτερο ίσως επιθετικό δίδυμο της Ευρώπης, όπως ισχυρίστηκε ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον.
8. Σε κάθε πρωτάθλημα έχουμε τους... δικούς μας ανθρώπους και η Πρέμιερ Λιγκ δεν αποτελεί εξαίρεση. Ο Απόστολος Βέλλιος θα πάρει και φέτος ευκαιρίες από τον Ντέιβιντ Μόγιες στην Έβερτον, ενώ κίνητρο είναι και η παρουσία του Τζιμπρίλ Σισέ στην ΚΠΡ. Συν τοις άλλοις, σε αυτή την κατηγορία δεν αποκλείεται να προστεθεί και ο Κέβιν Μιραλάς.
9. Ερωτηματικό αποτελούν πολλές ομάδες αυτή τη χρονιά ακόμα και για όσους γνωρίζουν καλά το αγγλικό ποδόσφαιρο. Εκτός των Λίβερπουλ και Τότεναμ προπονητές άλλαξαν οι Άστον Βίλα, Σουόνσι, Νόριτς και Γουέστ Μπρομ, ενώ ο Ρομπέρτο Ντι Ματέο θα αρχίσει για πρώτη φορά μία σεζόν ως προπονητής της Τσέλσι, στην οποία πέρυσι ήταν υπηρεσιακός τεχνικός μετά την απόλυση του Βίλας Μπόας. Επομένως, θα είναι δύσκολο να πλήξει κανείς.
10. Κάθε χρονιά η Πρέμιερ Λιγκ μας επιφυλάσσει μια ομάδα έκπληξη ή αν θέλετε μια ομάδα που βρίσκεται στο επίκεντρο πολλών συζητήσεων. Πέρυσι ήταν η Σουόνσι λόγω του εντυπωσιακού ποδοσφαίρου που έπαιξε, πρόπερσι η Μπλάκπουλ, η οποία έκανε εξαιρετικό πρώτο γύρο και στη συνέχεια υποβιβάστηκε, ενώ το 2010 ήταν η Μπέρμιγχαμ. Φέτος ποια πιστεύετε πως μπορεί να παίξει αυτό τον ρόλο; via spor24

0 σχόλια